Cererea de birouri in 2013

Bilant primele trei trimestre 2013: Cererea de birouri medii, plus 14%

In primele noua luni din 2013, ESOP Consulting a inregistrat un volum de 424.906 mp de cereri de birouri venite din partea IMM-urilor, cu 14% mai mult decat in primele trei trimestre din 2012.

Si in ceea ce priveste tranzactiile la nivelul companiei ESOP Consulting s-a obtinut o majorare a numarului lor cu 20% in primele noua luni din 2013, fata de aceeasi perioada din 2012.

„Anul 2013 se remarca printr-o intensificare a intentiilor de relocare. Cu toate ca probabil unele dintre acestea se vor concretiza in tranzactii in prima parte a lui 2014, este de remarcat gradul mai ridicat de incredere al managerilor in persectivele propriilor companii si reluarea in cazul multora a planurilor de crestere a business-ului. Spre deosebire de anul precedent, motivele relocarii sunt tot mai adesea nevoia de extindere a suprafetei sediului si cresterea confortului angajatilor”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

Structura si evolutia cererii de spatii de birouri din primele noua luni pe bugete

Pe toate segmentele de bugete au avut loc cresteri ca volum total de spatii cerute, in primele noua luni ale acestui an, confirmand astfel premisa unui an mai bun decat cel anterior pe piata spatiilor de birouri. In continuare cei mai multi clienti si-au aratat interesul pentru spatiile de birouri cu tarife de sub 11 euro/mp/luna, mai exact 54% din volumul total al solicitarilor inregistrate in aceasta perioada, a fost pe segmentul de buget de pana in 11 euro/mp/luna.

ESOP Consulting continua sa-si consolideze pozitia de lider pe segmentul companiilor medii

In primele noua luni, ESOP a avut cu 20% mai multe tranzactii decat in 2012, in aceeasi perioada ajungand la un numar de 81 de tranzactii in 2013 fata de 67 in 2012.

„Anul 2013 este un an mai dinamic, se simte un tonus pozitiv in randul factorilor de decizie din companiile medii. Decalajul mare dintre cerere si oferta va fi greu de echilibrat pe termen mediu, de aceea recomandam proprietarilor de spatii de birouri sa fie in continuare deschisi, flexibili si sa caute solutii constructive.”, declara Alexandru Petrescu de la ESOP.

Comunicat de presa ESOP Consulting
30 septembrie 2013


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult