Bilant primele 9 luni 2014

Bilant primele 9 luni 2014: 70% din vilele inchiriate pentru birouri sunt istorice

Comunicat de presa ESOP Consulting

Tranzactiile de inchiriere de spatii de birouri in vile prin intermediul ESOP Consulting au ajuns la un volum total de 5.246 mp, din acestea 3.707 mp fiind spatii in cladiri istorice. In aceste vile s-au mutat in T3 institutii culturale, centre medicale, cabinete de avocatura si firme de consultanta media sau in afaceri.

In primele trei trimestre din 2014, ESOP Consulting, lider pe segmentul inchirierii de vile cu destinatie de birouri in Bucuresti a inchiriat noua vile in Bucuresti, care insumeaza o suprafata totala de 5.246 mp. Doar trei din acestea au fost cladiri noi, construite in ultimii ani.

„Vilele istorice continua sa isi pastreze un farmec greu de egalat pentru un segment clar definit de companii in cautarea unui spatiu de birouri. Elementele lor de atractie sunt numeroase: locatie de prestigiu si intotdeauna intr-o zona centrala, o imagine impunatoare, o functionalitate inalta a spatiilor, intimitate si un anumit spirit de unicitate, care se regaseste si in obiectul de activitate al chiriasilor”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Zone preferate in T3 2014

Chiriasii trimestrului trei din 2014 au preferat zonele de lux, precum Magheru, Aviatorilor, Kiseleff si Cismigiu.

OFERTA DE VILE: creste stocul de vile cu tarife medii la inchiriere

In primele noua luni din 2014, a crescut stocul de spatii de birouri in vile a caror chirie este cuprinsa intre 11 si 15 euro/mp/luna cu sapte procente (de la 20%, la inceputul anului, la 27%), dar pe de alta parte a scazut stocul de spatii care au tarife sub 11 euro/mp/luna, cu patru procente si al spatiilor de peste 15 euro/mp/luna, cu trei procente. In ceea ce priveste impartirea pe zone a ofertei din Bucuresti, cele mai multe spatii de birouri disponibile in vile se afla in zona de centru-nord, pe locul doi se afla zona de centru-vest si pe locul trei zona ultracentrala.

Ca tendinte, la sfarsitul lunii septembrie din 2014 fata de inceputul acestui an se remarca o scadere a stocului de spatii libere in vile in zona de centru-nord si centru-vest si o mentinere a ofertei la acelasi nivel in celelalte zone.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult