Bilant primele 9 luni 2014

Bilant primele 9 luni 2014: 70% din vilele inchiriate pentru birouri sunt istorice

Comunicat de presa ESOP Consulting

Tranzactiile de inchiriere de spatii de birouri in vile prin intermediul ESOP Consulting au ajuns la un volum total de 5.246 mp, din acestea 3.707 mp fiind spatii in cladiri istorice. In aceste vile s-au mutat in T3 institutii culturale, centre medicale, cabinete de avocatura si firme de consultanta media sau in afaceri.

In primele trei trimestre din 2014, ESOP Consulting, lider pe segmentul inchirierii de vile cu destinatie de birouri in Bucuresti a inchiriat noua vile in Bucuresti, care insumeaza o suprafata totala de 5.246 mp. Doar trei din acestea au fost cladiri noi, construite in ultimii ani.

„Vilele istorice continua sa isi pastreze un farmec greu de egalat pentru un segment clar definit de companii in cautarea unui spatiu de birouri. Elementele lor de atractie sunt numeroase: locatie de prestigiu si intotdeauna intr-o zona centrala, o imagine impunatoare, o functionalitate inalta a spatiilor, intimitate si un anumit spirit de unicitate, care se regaseste si in obiectul de activitate al chiriasilor”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Zone preferate in T3 2014

Chiriasii trimestrului trei din 2014 au preferat zonele de lux, precum Magheru, Aviatorilor, Kiseleff si Cismigiu.

OFERTA DE VILE: creste stocul de vile cu tarife medii la inchiriere

In primele noua luni din 2014, a crescut stocul de spatii de birouri in vile a caror chirie este cuprinsa intre 11 si 15 euro/mp/luna cu sapte procente (de la 20%, la inceputul anului, la 27%), dar pe de alta parte a scazut stocul de spatii care au tarife sub 11 euro/mp/luna, cu patru procente si al spatiilor de peste 15 euro/mp/luna, cu trei procente. In ceea ce priveste impartirea pe zone a ofertei din Bucuresti, cele mai multe spatii de birouri disponibile in vile se afla in zona de centru-nord, pe locul doi se afla zona de centru-vest si pe locul trei zona ultracentrala.

Ca tendinte, la sfarsitul lunii septembrie din 2014 fata de inceputul acestui an se remarca o scadere a stocului de spatii libere in vile in zona de centru-nord si centru-vest si o mentinere a ofertei la acelasi nivel in celelalte zone.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult