Bilant primele 9 luni 2014

Bilant primele 9 luni 2014: 70% din vilele inchiriate pentru birouri sunt istorice

Comunicat de presa ESOP Consulting

Tranzactiile de inchiriere de spatii de birouri in vile prin intermediul ESOP Consulting au ajuns la un volum total de 5.246 mp, din acestea 3.707 mp fiind spatii in cladiri istorice. In aceste vile s-au mutat in T3 institutii culturale, centre medicale, cabinete de avocatura si firme de consultanta media sau in afaceri.

In primele trei trimestre din 2014, ESOP Consulting, lider pe segmentul inchirierii de vile cu destinatie de birouri in Bucuresti a inchiriat noua vile in Bucuresti, care insumeaza o suprafata totala de 5.246 mp. Doar trei din acestea au fost cladiri noi, construite in ultimii ani.

„Vilele istorice continua sa isi pastreze un farmec greu de egalat pentru un segment clar definit de companii in cautarea unui spatiu de birouri. Elementele lor de atractie sunt numeroase: locatie de prestigiu si intotdeauna intr-o zona centrala, o imagine impunatoare, o functionalitate inalta a spatiilor, intimitate si un anumit spirit de unicitate, care se regaseste si in obiectul de activitate al chiriasilor”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Zone preferate in T3 2014

Chiriasii trimestrului trei din 2014 au preferat zonele de lux, precum Magheru, Aviatorilor, Kiseleff si Cismigiu.

OFERTA DE VILE: creste stocul de vile cu tarife medii la inchiriere

In primele noua luni din 2014, a crescut stocul de spatii de birouri in vile a caror chirie este cuprinsa intre 11 si 15 euro/mp/luna cu sapte procente (de la 20%, la inceputul anului, la 27%), dar pe de alta parte a scazut stocul de spatii care au tarife sub 11 euro/mp/luna, cu patru procente si al spatiilor de peste 15 euro/mp/luna, cu trei procente. In ceea ce priveste impartirea pe zone a ofertei din Bucuresti, cele mai multe spatii de birouri disponibile in vile se afla in zona de centru-nord, pe locul doi se afla zona de centru-vest si pe locul trei zona ultracentrala.

Ca tendinte, la sfarsitul lunii septembrie din 2014 fata de inceputul acestui an se remarca o scadere a stocului de spatii libere in vile in zona de centru-nord si centru-vest si o mentinere a ofertei la acelasi nivel in celelalte zone.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Cum s-ar îmbunătăți condițiile de lucru la birou pentru 200.000 angajați din București


În București, peste 200.000 de angajați lucrează în clădiri de birouri construite de firme private, care au o vechime mai mare de 10 ani și peste 250.000 de angajați sunt în clădiri de birouri inaugurate în ultimii 10 ani, potrivit unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Chiriașii caută clădiri noi […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>