Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting, speaker la conferinta RRR

ap-esop-consulting-bucuresti Pe 3 octombrie 2013, la Hotel Caro a avut loc conferinta “RRR – Restaurare/Renovare/Reabilitare”, unde Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting a sustinut prezentarea Perspectiva pe piata imobiliara a cladirilor restaurate.

ESOP lucreaza de 11 ani pe piata inchirierilor de spatii de birouri in vile.

Avem probabil cea mai mare baza de date cu vile care au destinatia de birouri. Gestionam mai mult de 2.000 de vile care depasesc ca suprafata 500.000 de mp.

De la inceputul anului pana acum am inchiriat o suprafata de 8.055 mp in vile. Din experienta noastra consideram ca renovarea si reintroducerea vilelor in circuitul comercial cu destinatia de birouri reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de conservare si valorificare a patrimoniului imobiliar reprezentat de aceste proprietati.

In cadrul prezentarii sunt prezentate si nivelul chiriei in Bucuresti, pentru aceste tipuri de proprietati, sfaturi pentru proprietari –persoane fizice sau developeri –ce nivel al chiriei trebuie sa vizeze, cum trebuie sa renoveze vilele pentru atragerea de chiriasi pe piata spatiilor de birouri, din ce domenii sunt chiriasii care inchiriaza astfel de proprietati si spre ce se orienteaza si de ce este inca o afacere buna renovarea cladirilor istorice si introducerea lor in circuitul comercial.

Printre speakeri, la conferinta “RRR – Restaurare/Renovare/Reabilitare”, alaturi de Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting s-au numarat Gheorghe Patrascu, Arhitect sef al Capitalei, Alexandru Muraru, director general al Institutului National al Patrimoniului, Ministerul Culturii, arh. Calin Hoinarescu, presedintele Uniunii Nationale a Restauratorilor de Monumente Istorice din Romania, Dr. Ing. Traian Popp, presedintele Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri, Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa Romania, Calin Ispravnic, presedintele Asociatiei pentru Proprietate Privata, arh. Doina Eleonora Marin, Vicepresedinte Uniunea Arhitectilor din Romania, prof. dr. arh. Augustin Ioan, presedintele Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult