Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting, speaker la conferinta RRR

ap-esop-consulting-bucurestiPe 3 octombrie 2013, la Hotel Caro a avut loc conferinta “RRR – Restaurare/Renovare/Reabilitare”, unde Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting a sustinut prezentarea Perspectiva pe piata imobiliara a cladirilor restaurate.

ESOP lucreaza de 11 ani pe piata inchirierilor de spatii de birouri in vile.

Avem probabil cea mai mare baza de date cu vile care au destinatia de birouri. Gestionam mai mult de 2.000 de vile care depasesc ca suprafata 500.000 de mp.

De la inceputul anului pana acum am inchiriat o suprafata de 8.055 mp in vile. Din experienta noastra consideram ca renovarea si reintroducerea vilelor in circuitul comercial cu destinatia de birouri reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de conservare si valorificare a patrimoniului imobiliar reprezentat de aceste proprietati.

In cadrul prezentarii sunt prezentate si nivelul chiriei in Bucuresti, pentru aceste tipuri de proprietati, sfaturi pentru proprietari –persoane fizice sau developeri –ce nivel al chiriei trebuie sa vizeze, cum trebuie sa renoveze vilele pentru atragerea de chiriasi pe piata spatiilor de birouri, din ce domenii sunt chiriasii care inchiriaza astfel de proprietati si spre ce se orienteaza si de ce este inca o afacere buna renovarea cladirilor istorice si introducerea lor in circuitul comercial.

Printre speakeri, la conferinta “RRR – Restaurare/Renovare/Reabilitare”, alaturi de Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting s-au numarat Gheorghe Patrascu, Arhitect sef al Capitalei, Alexandru Muraru, director general al Institutului National al Patrimoniului, Ministerul Culturii, arh. Calin Hoinarescu, presedintele Uniunii Nationale a Restauratorilor de Monumente Istorice din Romania, Dr. Ing. Traian Popp, presedintele Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri, Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa Romania, Calin Ispravnic, presedintele Asociatiei pentru Proprietate Privata, arh. Doina Eleonora Marin, Vicepresedinte Uniunea Arhitectilor din Romania, prof. dr. arh. Augustin Ioan, presedintele Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult