56% dintre clădirile de birouri noi livrate în 2017-2019 vor avea grădini integrate și spații de relaxare în aer liber

Dintr-un total de 700.000 mp de spații de birouri prevăzute a se livra în 2017-2019, în București, mai mult de jumătate, în jur de 56%, un total de aproximativ 390.000 mp de spații de clasă A vor fi în clădiri de birouri care vor avea grădini interioare sau terase înverzite pe acoperiș, investitorii având un landscape (element peisagistic) integrat în proiect, potrivit unui studiu ESOP l Corfac Internațional.

În București, cele mai multe proiecte de birouri cu grădini urbane vor fi în zona de centru-vest, care va acumula spații de peste 180.000 mp în proiecte înverzite, precum AFI Tech Park, Campus 6, The Light, The Bridge si Business Garden Bucharest.

 

Potrivit unui studiu internațional, realizat de Universitatea din Exeter din Anglia în colaborare cu Universitatea din Groningen, Olanda și Universitatea din Queensland, Australia, plantele și zonele verzi de la birou îmbunătățesc cu 15% productivitatea angajaților. Fapt pentru care și angajatorii sunt mult mai atenți la mediul de lucru, fenomen observat și de investitorii în noua generație de clădiri de birouri.

„În trecut, dezvoltatorii proiectelor de birouri foloseau terenul la maximum, pentru construcții și pentru locuri de parcare, rar fiind amenajate spații verzi, și atunci alocându-se resurse minime.

Acum însă, dezvoltatorii investesc și în acest aspect, unul din două proiecte lansate si anunțate pe piața de birouri din București au integrate și elemente peisagistice în designul exterior, spații înverzite cu funcțiuni de relaxare sau ca alternativă a spațiului de lucru, dotate cu mobilier urban.

Proiectele noi de birouri au prevăzute și grădini interioare cu terase unde se poate bea o cafea și socializa, zone verzi cu mobilier urban și WiFi, amfiteatre în aer liber sau parcuri, prezentate ca viitoare facilități pentru angajați, astfel încât aceștia să fie mai creativi și mai productivi, să se poată relaxa aproape de spațiul de lucru sau chiar să folosească aceste spații înverzite pentru întâlniri și networking.

Acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că este un semn că dezvoltatorii cer arhitecților soluții superioare de construcție și amenajare, care pe termen lung vor face diferența între proiecte”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În curând se vor da în folosință birourile de la The Bridge, un proiect situat în zona Orhideea-Grozăvești, care are prevăzute grădini interioare, cu dublu rol, arhitectural și de spațiu de relaxare și networking.

 

Un spațiu verde deosebit de generos va aduce si proiectul AFI Tech Park, cu o grădina interioară și o zonă generoasă de atrium, astfel încât toate posturile de lucru să aibă acces la o zonă verde.

În zona Orhideea, unul din polurile principale din zona de centru vest, în 2018 se va livra proiectul Business Garden Bucharest, care va avea de asemenea o grădină interioară în ansamblul celor 3 imobile, grădină prevăzută cu spații de relaxare și socializare.

Tot în zona de centru-vest se află și proiectul The Light, ce va integra o zonă de birouri și o zonă rezidențială, legate de un spațiu înverzit, de relaxare și Campus 6, aflat deja într-un stadiu avansat al construcției, care va avea pistă de alergare pe acoperiș și un amfiteatru în aer liber.

Un proiect major de birouri inaugurat în acest an, Timpuri Noi Square atrage deja atenția trecătorilor din zonă prin grădina exterioară și permite angajaților primelor companii mutate aici să se relaxeze în aer liber în spațiile special amenajate pentru socializare.

În zona de centru-nord, sunt prevăzute patru mari proiecte înverzite: Oregon Park, cu grădină interioară, Equilibrium, cu un spațiu exterior amenajat pentru relaxare și cel mai nou lansat Bluerose Office Campus redenumit Expo Business Park, care are planificat un amfiteatru în aer liber, într-o zonă de parc, chiar în mijlocul viitorului complex de birouri de clasă A.

Și în țară sunt anunțate proiecte de birouri premium, care au integrate grădini urbane. Un exemplu este complexul de birouri de clasă A ISHO din Timișoara, care va avea la finalizare și un parc amenajat pe o suprafață totală de 7.500 mp, într-un proiect cu destinație mixtă, birouri și rezidențial.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.0% comision
Thumb
214 - 25.000 mp

AFI Tech Park Bucuresti

Razoare, Bucuresti
  • 12 - 13€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
185 - 20.650 mp
  • 16,50€/mp, negociabil

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult